Jídlo, pivo a dobrá muzika - startuje Treffpunkt

16. květen 2019 06:40

Další ročník česko-bavorského festivalu Treffpunkt začíná dnes v kreativní zóně DEPO2015 v Plzni. Čtyřdenní program nabízí koncerty, výstavy nebo dílny pro děti i dospělé.

Letošní Treffpunkt, neboli česko-bavorský festival, otevře brány své Biergarten dnes v 16 hodin, kulturní program začne o dvě hodiny později. Festival potrvá v kreativní zóně DEPO2015 až do neděle. „Připravili jsme preclík s Obadzou, to je ta jejich německá pomazánka, do toho jsme dali šunku a sýr. Wurstsalat se podává na všech bavorských stanech, jako teplé jídlo bude Sauerbraten, to je hovězí pečeně na kyselo, k tomu se budou podávat špecle a brusinky, pak budeme mít žemlový knedlík se žampionovou omáčkou a kari klobásu a bramborové placičky s jablečným pyré zvaným Apfelmus,“ vyjmenoval šéfkuchař Zdeněk Eger.

Bavorské speciality mohou návštěvníci zapíjet bavorským pivem při poslechu bavorské dechovky. Kulturní program bude ale bohatší. „My jsme letos protáhli festival o čtvrtek, protože jsme minule zaregistrovali velký zájem lidí, letos jsou tedy na čtvrtek připraveny dvě kapely. Je to Trio Schramm z Regensburgu, skvělá hospodská muzika v obsazení zpěv, harmonika a bombardon. Po nich vystoupí plzeňská kapela Moodshake, která měla minule velký úspěch jak u nás, tak v Regensburgu. Přesně o to nám jde. Když dochází k síťování umělců. Oni si tam našli funkovou kapelou, se kterou vymýšlejí společný projekt,“ prozradil koordinátor festivalu Jindřich Jindřich.

„Na pátek jsme připravili dechovku Rüscherl Muse a po nich vystoupí česká kapela Together. Po nich vystoupí hvězda letošního Treffpunktu, bude to bavorská kapela Blechbixn, která je krásná na poslech i na pohled, jde totiž o čtyři krásná děvčata,“ řekl Jindřich Jindřich s tím, že kapela je proslulá svou krásnou jadrnou bavorštinou. Česko-bavorský festival se bude v sobotu a v neděli křížit s jinou gastronomickou akcí, s Beko Fresh Festivalem. „Já věřím, že si návštěvníci během víkendu najdou cestu na obě akce,“ myslí si Jiří Suchánek, ředitel společnosti Plzeň 2015, která pořádá Treffpunkt.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio