Jsem pořád aktivní. Stále si pamatuji 20 let starou sestavu, říká Olga Šípková

1. březen 2017
Tandem

Čtyřnásobná mistryně České republiky, dvojnásobná mistryně Evropy a jednou dokonce mistryně světa ve sportovním aerobiku. Olga Šípková ale nesedí s medailemi v klíně, stále je v zápřahu. Co ji v současnosti nejvíce zaměstnává a jak se zpětně dívá na svůj nejcennější titul, prozradila Janu Rosákovi.

Uběhlo 20 let od doby, kdy Olga Šípková získala v Sydney světové prvenství ve sportovní gymnastice. Od té doby prý nepřibrala ani deko. Stále aktivně cvičí, díky účinkování v televizním pořadu StarDance také v poslední době často tančí na plesech. Dnes už dokáže odpočívat, dlouho to ale neuměla. Ostatně i proto si nejspíš stále pamatuje svou výherní sestavu.

„Za pár let mi bude 50. Jsem pořád aktivní, pořád cvičím. Sestavu si 20 let pamatuji. Jestli bych ji stále dala? Je otázkou, co znamená dala. Kdybych si teď lehla, tak bych ji ideomotoricky zvládla. Jestli bych ale udělala kliky na jedné ruce, jedné noze, jestli bych se vrhala do skoků a pádů na zem, to už asi ne. To by moje schránka nevydržela. Ale kdyby existovala nějaká soutěž seniorů, šla bych strašně ráda.“

Pořád je čím se bavit

Olga Šípková se bez pohybu neobejde. Jejím hlavním zaměřením je v současnosti lektorství aerobiku. Vede lidi ve svých fitness centrech, o víkendech jezdí za mimopražskými, kde na ni většinou na akcích čeká v dresech 50 až 120 lidí.

„Je to nádherné. Jezdím Čechy, Moravu i Slovensko, dělám víkendy, dělám pobyty u moře, kdy si lidi jdou se mnou odpočinout. Různé talk show, povídám, občas navštívím nějaká média, takže pořád je čím se bavit.

Jakým způsobem Olga Šípková odpočívá? Kdo ji v životě nejvíce motivoval? Poslechněte si celý rozhovor!
Olga Šípková, Jan Rosák
autoři: Martin Čuřík , Jan Rosák
Spustit audio