Kapela Mandrage vydává nové album Po půlnoci

31. leden 2018

Jedna z nejúspěšnějších kapel domácí scény Mandrage vydala 19. ledna své šesté studiové album s názvem Po půlnoci. Na 13 skladbách se tentokrát hudebně i textově podíleli všichni členové kapely. Album představí Mandrage na turné, které se zastaví také v jejich domovské Plzni, a to 2. března v Kulturním domě Peklo.

„Deska měla původně vyjít na podzim loňského roku, ale řadu věcí jsme předělávali, čímž jsme ztratili spoustu času. Nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, hotové bylo spíš nějakou tu chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat skvělou desku po půlnoci než polotovar před polednem,“ vysvětluje kytarista kapely Josef Bolan název alba.

Pepa je nejstarším (*1976) a zároveň nepřehlédnutelným členem skupiny. Používá výrazné líčení a nosí také už léta dredy. „Manželky se na názor raději neptám,“ říká s úsměvem a dodává, že dredy určitě nemá na doživotí. „Začínám trochu plešatět a myslím, že to časem bude muset všechno dolů.“


Od pátku 2. února soutěžíme o nové CD Mandrage - Po půlnoci a o vstupenky na plzeňský koncert v Pekle. Sledujte naše vysílání!

Josef Bolan má tři děti, dvě vlastní a jedno vyženil. Syn prý zatím propadá více sportu než muzice. „Chtěl hrát na bicí. Chodil do ZUŠky, ale všechno mu tam nějak zošklivili, takže teď je blázen do hokejbalu,“ říká tatínek. Dcera zatím ještě chodí do školky, je strašně upovídaná a všude je jí plno. „Takže, až když všichni ráno odejdou, mám doma ten správný klid na psaní písniček,“ dodává Josef Bolan, autor takových velkých hitů jako Šrouby a matice nebo Hledá se žena.

Turné k albu Po půlnoci kapela odstartuje 2. února koncertem v pražském Foru Karlín a poté zavítá do dalších šesti měst v České republice. Předskokanem bude mladý písničkář a busker Jakub Ondra. Koncerty budou mít originální výraznou scénu, která bude po technické stránce ještě náročnější, než tomu bylo u poslední tour.

autor: iko
Spustit audio