Karlovarský hotel Thermal plánuje znovu otevřít až příští rok

18. listopad 2020 10:00

Většina hotelů v Kalových Varech je kvůli koronavirovým opatřením zavřená. Podle vládního nařízení nesmí hotely přijímat hosty kvůli rekreačním pobytům, ale jen hosty na pracovní cestě nebo ty, kteří kvůli nákaze nebo karanténě nechtějí zůstat s rodinou.

Provoz tak dočasně přerušil nejznámější karlovarský hotel Grandhotel Pupp, zavřené jsou také hotely Plaza, nebo Ambassador. Hotel Thermal plánuje znovu otevřít až příští rok. „Nejzazší termín, kdy otevřeme, je až červen 2021. Po tu dobu naši zaměstnanci budou většinou na překážkách v práci. Propouštění samozřejmě nějaké bylo, ale nebylo nijak radikální,“ uvedl ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák. 

V části hotelu Thermal stále pokračuje rekonstrukce. Částečnou nebo úplnou modernizaci má za sebou celkem 270 pokojů. Teď stavební dělníci dokončují opravy střech a taky teras. Součástí rekonstrukce je i oprava padesátimetrového hotelového bazénu za víc než sto milionů korun

„V nejbližších dnech začneme s rekonstrukcí bazénu a také se Thermal zahalí do dalšího lešení. Tentokrát nás čeká oprava hotelové věže, takže ta původní okna, balkony dostanou staronový vzhled,“ doplnil Novák.  Oprava bazénového centra hotelu Thermal by měla skončit v červnu příštího roku.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio