Karlovarský volejbal sbírá jeden úspěch za druhým. Mladší žákyně se pyšní titulem vicemistryň republiky

9. červen 2022

Mladší žákyně Volejbalového klubu Karlovy Vary se mohou pyšnit titulem vicemistryň ČR. V polovině května se umístily na druhém místě mistrovství v Táboře.

Mistrovství mladších žákyň se konalo v Táboře ve dnech 13. až 15. května letošního roku. Celkem se do boje o účast přihlásilo 72 týmů z celé republiky. Díky velkému počtu týmů se hrály hned dvě kvalifikace a jen 16 nejlepších z nich se mohlo zúčastnit mistrovství ČR. Konkurence byla veliká a všechny týmy hrály volejbal na vysoké úrovni. Hráčky z Karlových Varů nakonec odjely s titulem vicemistryň.

Do samotného finále nastoupily proti pražskému Orionu. Šlo o jejich první životní finále, které bylo doprovázeno silnými emocemi a napětím. Karlovarská děvčata, pod vedením trenéra Milana Bicana a asistentky trenéra Danou Mazůrkovou, nakonec v třetím a závěrečném rozhodujícím setu prohrály 12:15, a obsadily tak druhé místo turnaje.

Hned několik z nich získalo navíc individuálních ocenění. Nejlepší blokařkou celého turnaje se stala Stella Winterová a nejlépe podávající hráčkou byla vyhlášena kapitánka týmu Lucie Teturová. Pro klub s 60letou tradicí je to obrovský úspěch.

Nejen o aktuálních úspěších mluvili místopředseda volejbalového klubu Jiří Vondráček, trenér mladších žákyň Milan Bican a kapitánka týmu Lucie Teturová. 

Spustit audio