Když herci tančí: kromě pražských herců jdou do souboje i herci z Chebu

23. leden 2018

Taneční soutěž podobnou televiznímu formátu „StarDance“ uspořádali předloni poprvé tanečníci a herci v Mladé Boleslavi. Letos se zapojilo několik pražských divadel a také herci z Chebu.

Projekt „Roztančené divadlo“ si vymyslel pár tanečních mistrů Marek Šimek a Tereza Řípová. „Je to vzdáleně podobné televizní StarDance. Spočívá to v tom, že se z každého divadla účastní tři herci a tři herečky a nacvičují několik týdnů s profesionálními tanečníky jeden standartní a jeden latinskoamerický tanec,“ popisuje akci umělecký šéf Západočeského divadla v Chebu Zdeněk Bartoš.

Diváci už teď najdou videa ze zkoušení a rozhovory s herci na webových stránkách nebo facebooku Západočeského divadla. „Při soutěžním galavečeru mohou hlasovat diváci i porota, v níž bude například herec Roman Zach,“ zve do Chebu Bartoš a vyjmenovává šestici tančících herců: z dámské šatny je to Karolína Jägerová, Pavla Janiššová a Vladimíra Vítová, z pánské Miroslav Sabadin, Pavel Richta a nováček Petr Németh.

Slavnostní Galavečer Roztančeného divadla bude 27. ledna v Západočeském divadle v Chebu. Večer bude moderovat režisér a herec Petr Mikeska a herečka Malvína Pachlová. V porotě se objeví herec Roman Zach, kostýmní výtvarnice Andrea Králová nebo choreografka Ivana Dukič.

autor: Petra Kosová
Spustit audio