Klatovská Masarykova základní škola přivítala na školní zahradě budoucí prvňáky

30. červen 2021 10:30, aktualizováno

Kvůli online zápisům nebyli ještě nikdy budoucí prvňáčci ve škole, a tak pro ně Masarykova základní škola v Klatovech přichystala seznamovací odpoledne. Náhradní zápis se konal na školní zahradě a odpoledne tam kromě učitelek čekaly na školáky i pohádkové bytosti.

Seznamovací odpoledne pro budoucí prvňáčky v Klatovech

Protože letošní zápisy probíhaly bez přítomnosti dětí v online prostředí, připravila pro ně škola zábavné odpoledne, kde se seznámily se školou, učitelkami a také budoucími spolužáky. Rodiče s dětmi u stolečku dostali informace o průběhu prvního školního týdne, kontakty a důležitá čísla na vedení školy a seznam věcí, které děti do školy potřebují.

Náhradní zápis probíhal zábavnou formou. Děti obdržely soutěžní kartičky s jednotlivými pohádkovými postavičkami, u kterých plnily úkoly. Diplomy za splněné úkoly rozdaly budoucím prvňáčkům třídní učitelky první třídy. Budoucí prvňáčci se již na učení těší.

1. září do Masarykovy základní školy nastoupí 56 nových prvňáčků. „Fajn je to, že jsme se s nimi mohli vidět, když nebyl zápis a známe jejich jména jen z papírů. Těšíme se na ně moc v září,“ sdělila svou radost z akce třídní učitelka Zdeňka Voráčová.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio