Klatovy opět patří mezinárodnímu folklornímu festivalu

7. červenec 2017

Bohatě vyšívané kroje, tanec a všudypřítomná hudba. To jsou typické znaky pro tradiční Mezinárodní folklorní festival v Klatovech. Letos bude už po čtyřiadvacáté a folklorem opět ožije nejen centrum, ale i další části města.

Mezinárodní folklorní festival přinese nejen tradiční galavečer a oblíbený průvod, ale na programu má i řadu novinek.

„Největší novinkou letošního festivalu bude účast vojenského uměleckého souboru Ondráš, který do Klatov zavítá po několika letech a bude mít celovečerní vystoupení v dnes večer. Na festivalu se dále představí soubory z Gruzie, Ukrajiny, Slovenska, Moravy a Čech,“ popsala ředitelka festivalu Denisa Valentová.

Festivalová vystoupení budou probíhat na různých místech ve městě. Dva pořady se budou nově konat na kolonádě, dále na náměstí a také v areálu firmy Auto Nejdl.

„Slavností zahájení se uskuteční dnes v 17 hodin na klatovském náměstí a představí se všechny soubory. Od 21 hodin vystoupí umělecký soubor Ondráš. V sobotu budeme pokračovat s veřejným programem lidových muzik na náměstí. Odpoledne budou následovat další pořady jak s Českým rozhlasem Plzeň, tak dětský pořad. Ve 20 hodin proběhne na klatovském náměstí tradiční vyvrcholení v podobě galavečeru, na kterém se představí všechny soubory,“ doplnila Denisa Valentová.

Festival pokračuje i v neděli, kdy se uskuteční velmi oblíbený průvod. Startuje v 10:30 hodin od klatovské sokolovny a povede Plzeňskou a Pražskou ulicí až na náměstí. Během cesty soubory v krátkých zastávkách zatančí. V případě nepříznivého počasí bude program přesunut do klatovské sokolovny a začátek vystoupení souborů se posune o 30 minut.

Během víkendu vystoupí na folklorním festivalu v Klatovech deset souborů a vstup na všechny akce je zdarma.

autor: en
Spustit audio