Kohoutí hřebeny z lincového těsta

Kohoutí hřebeny z lincového těsta podle receptu Mirky Kuntzmannové

Recept na toto lincové pochází z olomouckého kláštera u Oršulinek z roku 1922.

Suroviny na těsto:

400 g hladké mouky

200 g cukru

120 g másla

2 vejce

citrónová kůra

Suroviny na krém:

100 g másla

100 g moučkového cukru

100 g strouhané čokolády

2 lžíce rumu

čokoládová poleva

Postup přípravy hřebenů:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout. Pak ho na pomoučeném vále vyválíme na placku o síle 2–3 mm. Tvořítkem vykrajujeme kohoutí hřebeny, které ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

Po vychladnutí slepíme krémem.

Slepené pečivo ozdobíme čokoládovou polevou.

Po řádném zaschnutí uložíme v chladu a suchu.

Postup přípravy krému:

Nejprve utřeme máslo s cukrem a potom přidáme strouhanou čokoládu a rum. Dobře promícháme.

Doba potřebná ke změknutí je alespoň 7 dnů.