Kolonáda v Mariánských Lázních bude až do konce roku plná stánků

28. prosinec 2018 15:30

Občerstvení, nápoje, farmářské a klášterní produkty nebo hudební doprovod - taková bude akce nazvaná Zimní čajovna v Mariánských Lázních v prostorách historické kolonády.

Stánky nabídnou různé zboží, především od regionálních výrobců. Opět se totiž v lázeňském městě koná akce Zimní čajovna. Kromě tradičních teplých nápojů, jako je svařák nebo grog, zájemci můžou ochutnat i ty méně známé.

„Péct se bude pizza na dřevěném uhlí, budeme grilovat tatranské sýry a budou tam také tradiční francouzské makronky. V nabídce se také objeví takzvané řepánky plněné řepou a mnohé další,“ uvedla organizátorka Eva Korejsová.

Kdo bude mít touhu se zahřát, nemusí sáhnout vyloženě po alkoholických nápojích

K zahřátí zde bude také velké množství nealkoholických teplých nápojů. Na výběr bude z několika druhů čajů. Budete mít možnost ochutnat například čaj maté z Jižní Ameriky nebo tradiční balkánský černý čaj. Koupit si je můžete také s sebou.

Největší zájem získal v minulosti podle organizátorky čaj masala: „Jedná se o čaj, který je nejoblíbenější v českých čajovnách. Je sladký, krásně voní a jeho chuť nikdy nezapomenete.“

Zimní čajovnu můžete navštívit každý den od 9 do 17 hodin. Pouze na Silvestra bude trvat až do půlnoci.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio