Konzervatoř se na rok usídlila v Podmostní ulici v Plzni

4. září 2019 11:40

Plzeňská konzervatoř začala nový školní rok v nových prostorách. Budova v Tylově ulici je totiž v havarijním stavu, a tak si učitelé a přibližně dvě stovky studentů musí zvykat na nové místo v budově Základní školy v Podmostní ulici v Plzni.

„Přesun trval celé prázdniny, od 20. června až do uplynulého víkendu. Bylo potřeba například položit nová lina nebo zavézt internet. A také bylo nutné přestěhovat třicet klavírů a to je docela fuška,“ říká ředitel Konzervatoře Plzeň Miroslav Brejcha.

Střechu budovy v Tylově ulici č. 15 napadla dřevomorka. Udělaly se následně sondy do dalších dřevěných částí a všechny byly pozitivní. „V učebně, kde se učí pohybová výchova, skákalo třeba několik osob najednou a podlaha se opravdu hodně nebezpečně prohýbala, tak jsme rádi, že jsme tady,“ doplňuje ředitel. V Tylově ulici se musí udělat kompletně nové stropy a podlahy. Bude ale i nový výtah a také například nové parkoviště.

Majitelem budovy v Podmostní ulici je Plzeňský kraj a právě sem by se mohly stěhovat i další školy, pokud by potřebovaly své vlastní prostory vyklidit, například také kvůli rekonstrukci.

autoři: Jan Markup , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio