Korida v Sulislavi zve malé a velké závodníky

27. červen 2019 11:15

Už několik let se v Sulislavi na Tachovsku koná Sulislavská korida. Mezigenerační závod na všem možném má se španělskou koridou pramálo společného.

V obci Sulislav na Tachovsku se několik let koná takzvaná korida, s tou španělskou koridou má pramálo společného. Jedná se totiž o závod pro všechny generace, a to na kolech, koloběžkách i odrážedlech.

Poprvé se závod konal v roce 2008, letos jde tedy o 11. ročník. Zakladatelem byl Pavel Dub a Václav Trnka. Ti několik let objížděli závody na horských kolech a napadlo je uspořádat podobnou akci pro kamarády a sousedské obce. První ročník měl úspěch a každým rokem přibývá závodníků, a tak se stala z Koridy tradice s pevným datem, koná se vždy poslední víkendovou sobotu v červnu.

Po závodech následuje dětský program

Závodí se na několika trasách a ve více kategoriích. Jak vysvětlil pořadatel Václav Trnka, letos jde o trasy od 500 metrů pro nejmenší až po 30 km pro zkušenější jezdce. Trasy vedou většinou po zpevněných cestách a v lesích v okolí obce Sulislav.

Start je plánovaný na 9.00 a následné vyhlášení vítězů bude kolem 14. hodiny. V tento čas zároveň startuje program dětského dne, kde se děti mohou těšit na různorodé soutěže a úkoly, samozřejmě za sladké odměny.

Akce získala charitativní přesah

V Sulislavské koridě jde hlavně o zábavu a stmelení lidí v obci. Vloni si ale Sulislavští všimli, že Středisko Víteček v Černošíně, které pečuje a handicapované děti a dospělé, má finanční potíže. Proto k soutěži ještě přidali ještě dobročinný charakter a výtěžek z celé akce, ze startovného i od sponzorů putoval na pomoc tomuto středisku. Letos se pořadatelé rozhodli také pomoci, výtěžek z akce půjde pro nemocného Kubíčka z obce Vránova.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio