Koupaliště a bazény se díky teplému počasí dočkaly většího počtu návštěvníků

29. červenec 2020 09:30

Máme za sebou velmi teplý den. A i když teploty už dnes nebudou dosahovat tak vysokých hodnot, přece jenom na koupání to ještě nějaký ten den stále bude. Koupaliště tak zažívají zase o něco vyšší návštěvnost, než tomu zatím v této sezoně bylo. 

Malými i velkými návštěvníky se plní i klatovský metr šedesát hluboký bazén. „Voda je super. Když je takhle horko, tak je určitě lepší, když je takhle ledová. Letos jsem potřetí venku v bazénu, jinak jsem musel chodit dovnitř, protože byla zima,“ řekl šestnáctiletý Lukáš, který si přišel na koupaliště zaplavat.

Kromě bezpečnosti ve vodě by v horkých dnech měli návštěvníci plaveckého areálu dodržovat i další opatření. Jaká to jsou, popsal plavčík Jiří Böhm: „V První řadě dodržovat pitný režim, ten je důležitý, a potom opravdu se svlažit, a to i hlavu. Nebát se ji namočit, protože to hodně pomáhá.“

Koupaliště v Klatovech

Návštěvnost klatovského koupaliště byla podle ředitele technických služeb Petera Pošefky vloni touto dobou už zhruba o dvě třetiny vyšší než letos. „Pokud bychom to brali k dnešnímu dni, tak v loňském roce jsme měli návštěvnost 25000, rok před tím to bylo přes 30 tisíc, a dnes se pohybujeme na čísle 7900. Takže návštěvnost je nižší. Snad teď bude pár dní hezky a návštěvnost se trochu zvedne,“ uvedl.

Rekordní návštěvnost z minulých let je 1700 lidí za den. Podle ředitele by ale muselo být několik horkých dní za sebou, aby sem tolik lidí přišlo.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio