Kraj zajišťuje péči o děti zaměstnanců vybraných profesí ve 24 zařízeních

5. leden 2021 13:00, aktualizováno

Od pondělí v Plzeňském kraji opět funguje řada zařízení škol, které vykonávají péči o děti ve věku od 3 do 10 let. Do škol mohou být přihlášeny děti zaměstnanců ve zdravotnictví, v záchranných a ozbrojených složkách a dalších vybraných profesí.

Školy a školská zařízení byla vybrána tak, aby bylo minimálně jedno takové zařízení v každé obci s rozšířenou působností v kraji. Školy jsou tedy v Plzni, Rokycanech, Klatovech, Přešticích, Kralovicích, Nýřanech a dalších městech. 

„Chceme vyjít vstříc rodičům, kteří jsou zaměstnaní v profesích důležitých pro ochranu zdraví a majetku našich občanů a pro zajištění dalších nezbytných činností. Tito zaměstnanci proto mají možnost umístit svoje děti do vybraných zařízení v kraji,“ řekla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Školy jsou určeny pro děti, jejichž rodiče jsou zaměstnaní u bezpečnostních sborů, obecní policie, ve zdravotnictví, sociálních službách, na vybraných úřadech, ve školství, u ozbrojených sil nebo u České pošty. Zařízení jsou k dispozici v čase od 6:00 do 16:00 hodin.

Zaměstnanci vybraných profesí se mohou přihlašovat prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách kraje.

autoři: Veronika Krátká , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio