Krásné fotografie, mapy nebo tipy na výlety. I to mimo jiné nabízí nový web Národního parku Šumava

31. leden 2020 07:20

Všechno stárne, u počítačové techniky nebo možnostech využití internetu to platí dvojnásob. Vývoj v tomto směru jde rychle dopředu, a své o tom ví i Správa Národního parku Šumava. Po dvaceti letech nechala vytvořit zcela nové webové stránky.

Nová internetová prezentace Národního parku Šumava reaguje na to, že se změnil způsob sledování stránek. Stále častěji lidé sledují informace na mobilních telefonech, tím pádem je také důležitá propojenost webu se sociálními sítěmi. Webové stránky tak zohledňují mimo jiné i požadavky návštěvníků, které správa parku získala ve svém anketním průzkumu a od uživatelů původního webu.

„Obsah nových webových stránek sdružuje jak povinné a důležité informace týkající se spravovaného území, tak ty směrované na hosty Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Začali jsme tedy velmi intenzivně pracovat s mapovými podklady a důraz klademe i na výběr fotografií. Základem webu jsou vždy ověřené a úplné informace o Národním parku a CHKO Šumava,“ řekl mluvčí parku Jan Dvořák.

Součástí stránek jsou také nádherné fotografie Šumavy, a to třeba i z instagramových účtů. Stránky nabízí samozřejmě i praktické informace, tipy na výlety, a také pohledy z webových kamer. Adresu šumavského parku navštíví ročně 1,3 milionu lidí. Podle Jana Dvořáka jsou jedním z nejdůležitějších zdrojů informací pro veřejnost.

Webovky nabízejí i různé aktuality a novinky

Jednou z čerstvých novinek je například to, že je uzavřený jelení výběh u Návštěvnického centra ve Kvildě, a to až do odvolání. Jako důvod správa parku uvádí to, že zvěř vykazovala v tomto čase nepřirozené chování. Důvodem je s největší pravděpodobností říje jedné z laní. Vstup do výběhu bude zatím možný jen v době komentovaných prohlídek, které se konají například v sobotu a v neděli od 13 hodin.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio