Krejčí končí v Plzni, chce se soustředit na roli reprezentačního asistenta

19. květen 2016

U fotbalistů Plzně skončil trenér Karel Krejčí, který v uplynulé sezoně dovedl Viktorii k obhajobě mistrovského titulu. Sedmačtyřicetiletý kouč se chce soustředit na národní tým, kde dělá asistenta Pavlu Vrbovi.

„Tým staronových mistrů opouští po vzájemné dohodě Karel Krejčí, který se v budoucím období chce soustředit na práci u české fotbalové reprezentace,“ uvedl klub na facebooku.

Krejčí se tak podle svých slov rozhodl i s ohledem na blížící se evropský šampionát. „Cítil jsem, že tím, že jsem na dvou židlích, že kromě Viktorky pracuju ještě pro nároďák, tak to pro mě není jednoduché. Udála se sice skvělá sezona, ale mám před Eurem a zase nějakou delší dobu tady v Plzni nebudu,“ řekl.

Jeho nástupce bude představen v nejbližších dnech. Podle některých spekulací médií by jím mohl být Jindřich Trpišovský z Liberce, Roman Pivarník z Bohemians 1905 nebo Luboš Kozel, který na konci ročníku skončil v Dukle.

Krejčí převzal Plzeň loni v srpnu po Miroslavu Koubkovi, západočeský tým pod ním v Evropské lize vypadl už ve skupině, ale v domácí soutěži poprvé v historii obhájil titul.

Ten si Plzeňští zajistili už tři kola před koncem, s 16 výhrami za sebou navíc stanovili ligový rekord. Poslední tři zápasy sezony však Viktoria prohrála, za závěrečný debakl 0:5 na hřišti Slavie Praha navíc vedení klubu udělilo hráčům vysoké pokuty.

autor: mch | zdroj: ČTK
Spustit audio