Krémový dezert pro děti. Připravte malým oslavencům dárek k svátku
Jemná chuť, snadná příprava, krásný vzhled. To je výzva pro všechny, kteří chtějí pohostit své děti, kamarády a sami si také pochutnat.
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 100 g krystalového cukru
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 250 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, banán, …)
- 250 ml šlehačky
- dětské piškoty, keksy nebo trvanlivá piškotová roláda
- několik kousků ovoce na ozdobu
Podle návodu uvaříme vanilkový puding. Při jeho přípravě ale použijeme 100 g cukru, což je větší množství, než je v návodu uvedeno.
Ještě horký puding nalijeme do větší mísy a přes ni přetáhneme mikrotenovou fólii, pod kterou necháme puding vychladnout. Fólie zabrání tomu, aby se na povrchu pudingu vytvořil škraloup.
Do studeného pudingu přidáme měkký tvaroh a dobře našleháme. K tomuto krému přidáme nadrobno nakrájené ovoce a promícháme.
Do mísy nebo pohárových sklenic vrstvíme krém a prokládáme ho piškoty, keksy nebo plátky rolády.
Necháme dobře vychladit a před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a ovocem.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová