Kvůli covidu si s žádostí o řidičák v Plzni počkáte ve vyhřívaném stanu

24. listopad 2021 14:35

Lidé, kteří si přijdou do plzeňského Registru vozidel a řidičů přihlásit auto nebo vyřídit řidičský průkaz, čekají před budovou ve vyhřívaném stanu. I to je jeden z důsledků znovu sílící pandemie.

Mimořádná situace si žádá mimořádná řešení. Konkrétně jde o plzeňský Registr vozidel a řidičů v Koterovské ulici, který týdně odbaví až 2 tisíce klientů. Kvůli znovu sílící pandemii koronaviru a omezenému prostoru zřídilo město Plzeň už podruhé za poslední dva roky provizorní čekárnu. Motoristé, kteří si tam přijdou vyřídit řidičský průkaz nebo přihlásit auto, nečekají ve frontě ve stísněné chodbě registru, ale před budovou ve vyhřívaném stanu.

Objednaní to mají snazší

„Jedná se o prosvětlený stan, jsou tady lavice, stoly, propisky i tiskopisy. Stan je vyhřívaný a  je v něm vyvolávací systém,“ popsal vedoucí Odboru registru vozidel a řidičů Jiří Marek. „Kdo se objedná pomocí aplikace Úřad bez čekání na čas, dostane do mailu PIN a ten ve stanu naťuká do online kiosku. Stačí pak počkat, až cinkne jeho číslo a může jít dovnitř,“ vysvětlil.

Neobjednaní to mají podle Marka trochu těžší, musí jít do zádveří úřadu, kde je pracovnice v informační kanceláři nasměruje a dá jim lístek, musí ale také počkat ve stanu, až přijdou na řadu. Čekat uvnitř v budově není podle vedoucího odboru možné. „Máme tady stísněný prostor,“ vysvětlil.

Odbor registru vozidel a řidičů je otevřený v pondělí a středu od 8 do 18 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 12 hodin a v pátek není úřední den.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová
Spustit audio