Kynolog: Základem poslušnosti psa je přivolání

3. říjen 2022

Dvouletý boxer základní povely slušně ovládá, ale na vycházce, zvlášť když zachytí neznámý pach, je neovladatelný. To je dotaz pro kynologa Stanislava Beníška.

"Základem je přivolání. Začněte klidně od začátku. Dejte si psa na dlouhé vodítko nebo šňůru a na pokyn "ke mně" škubněte," radí kynolog. Poslechněte si, jaký je další postup.

V kynologické poradně jsme řešili také problém posluchače, který koupil přes internet štěně labradora za 12 tisíc korun. Kupní smlouvu nedostal, potvrzení o zaplacené částce také ne. Na telefonáty už nikdo nereaguje.

autor: Veronika Albrechtová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.