Kytarista a zpěvák skupiny Kiss Paul Stanley má sedmdesátiny

Jeho pravou tvář většina lidí nezná, protože na koncertech vystupuje s maskou hvězdného dítěte. Jeho hlas však zná celý svět.

Jmenuje se Paul Stanley. Znáte ho jako muže s maskou, která představuje hvězdné dítě, The Starchild. Jeho postava má zvýraznit jemný, mimozemský a až oboupohlavní protiklad démona. Zpívá vysokým hlasem a hraje na kytaru ve skupině Kiss, je jejím spoluzakladatelem. Navrhl její ikonické logo, které je i po 40 letech uznáváno jako jedno z největších log 20. století. Už více než 45 let kraluje jako jeden z nejuznávanějších frontmanů v historii rokenrolu. I když raději žije svůj život mimo jeviště a mimo záři reflektorů, je stále hlavním skladatelem, hnací silou a neochvějným hlasem legendy jménem Kiss.

Skupina Kiss

Prodělal už dvě operace kyčle a tvrdí, že jsou následkem tisíců vystoupení ve vysokých botách. Je vegetarián. Má německý, polský a český původ, narodil se v New Yorku v roce 1952. Se skupinou Kiss nazpíval přes 90 písní. Tohle je naše hudba, milujeme to nahlas, to jsou šílené, šílené noci zpívá v písni s názvem Crazy Crazy Nights malíř, podnikatel, frontman skupiny Kiss a její zlaté hrdlo Paul Stanley, který v současné době jezdí po Spojených státech amerických a přednáší o tom, že příliš hlasitá hudba vede k poškození sluchu.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio