Legendární Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů vystoupí v Plzni

25. září 2022

Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů (BROLN) slaví v letošním roce 70. výročí a při té příležitosti kromě nového CD připravil řadu koncertů. Jeden z nich proběhne už brzy také v Plzni! Na jedinečný hudební zážitek jste zváni 6. října od 17:00 do velkého hudebního studia Českého rozhlasu Plzeň.

BROLN – Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů vznikl jako rozhlasové těleso v roce 1952 pro potřeby vysílání tehdy Československého rozhlasu. Jeho zakladatelem, prvním uměleckým vedoucím i dramaturgem byl Jaroslav Jurášek. Od té doby se v BROLNu vystřídala celá řada vynikajících hudebních osobností – muzikantů, zpěváků i hudebních upravovatelů.

BROLN byl vždy značkou vysoké interpretační úrovně, tvořili ho vždy muzikanti s citem pro lidovou hudbu a zároveň s dokonalou technikou umožňující virtuózní výkony i na poli lidové hudby. Ke spolupráci s orchestrem jsou od založení až do současnosti zváni rovněž vynikající zpěváci – sólisté z různých míst naší republiky.

V letošním „jubilejním“ roce Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů připravil nové dvojCD nazvané „BROLN 70“. Kromě výběru nahrávek z archivu tělesa obsahuje také zcela nové snímky, které v brněnském studiu Českého rozhlasu vznikly v březnu tohoto roku. Zároveň BROLN ke svému jubileu také připravil několik koncertů.

BROLN v Plzni!

Jeden z koncertů BROLN 70 proběhne 6. října od 17:00 hod velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň (nám. Míru 10). Vstup do studia je zdarma (do naplnění kapacity studia), místenky jsou již nyní k dispozici na recepci Českého rozhlasu Plzeň (vyzvednout si je můžete kdykoliv – denně od 8 do 18 hod). Nenechte si tuto jedinečnou hudební událost ujít, srdečně zveme, těšíme se na vás!

Spustit audio