Lesní kaple sv. Eustacha nedaleko Sulislavi zažila první bohoslužbu

16. říjen 2021 11:37, aktualizováno

Na lesní stezce mezi Sulislaví a Vranovem na Tachovsku najdou turisté kapli zasvěcenou sv. Eustachovi. Na unikátní místě sloužil mši farář Miroslav Martiš. Na místě se sešli nejen věřící a lesníci, ale také řada hostů ze širokého okolí.

Naučná lesní stezka mezi Sulislaví a Vranovem slouží turistům už rok. Na stezce u Jánského rybníka se nachází také kaple zasvěcená svatému Eustachovi, u které se konala bohoslužba, jíž se účastnily desítky lidí.

Bohoslužba v lese by měla být každoroční tradicí

„Svátek Eustacha je správně 20. září, ale kvůli všem covidovým nařízením se nám to vše opozdilo, a tak jsme bohoslužbu přesunuli až na říjen,“ řekl hajný Lesů města Stříbra Vladimír Souček, který doufá, že v následujících letech, pokud to situace dovolí, se bude moci bohoslužba konat přímo na svátek svatého Eustacha.

Naučná stezka s kaplí je na krásném místě. Někteří starší občané si občas stěžují, že kvůli naučné stezce je zde mnoho lidí a není tu už takový klid jako kdysi. „Přátelství a vztahy mezi lidmi jsou o tradicích a my je chceme udržovat, proto jsme tu kapličku stavěli,“ konstatoval však Vladimír Souček.

Naučná stezka je dlouhá 7 kilometrů a počátek značené stezky najdou návštěvníci u altánu u Jánského rybníku.

autoři: Martina Sihelská , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio