Lyžařské areály na Železnorudsku se připravují na zimní sezonu

3. listopad 2017

Na horách už se tento týden objevil první sníh a v jednom kole jsou teď zaměstnanci lyžařských areálů. Návštěvníci se mohou těšit nejen na dobře připravené lyžařské trasy, ale čekají na ně i novinky.

V největším areálu v západní části Šumavy na Špičáku právě připravují turnikety na zimu. Do přípravy na letošní sezonu investovali 10 milionů korun.

„Novinek na letošní sezonu jsme připravili několik. Mezi ty největší patří zvýšení počtu sněžných děl. To nám umožní reagovat na pokles teploty daleko dříve a nebude docházet prodlevám, kdy se jednotlivá děla přesouvala z jednoho místa na druhé. Druhou zásadní investicí byl nákup nové rolby,“ řekl zaměstnanec areálu Jan Kasík.

Pokud napadne dostatek přírodního sněhu, bude se podle Jana Kasíka ve Snowparku stavět funline pro děti a začátečníky. Jedná se o zábavnou a zajímavou alternativu ke klasickému lyžování po rovné sjezdovce. Ceny skipasů se v areálu Špičák letos zvednou v průměru zhruba o tři procenta.

Chystá se i areál Nad nádražím - Belveder

Na zimní sezonu už se připravují i v areálu Nad nádražím - Belveder. „Na letošek je připraveno dost nových akcí v areálu Belvederu, na který jsme se soustředili v posledních letech. Největší novinkou je odstavná plocha pro 80 osobních aut, která je v prostoru lyžařského vleku Tatrapoma. Toto parkování bude zdarma, stejně jako odstavná plocha na Třídě 1. Máje nad areálem Nad nádražím,“ uvedl provozovatel Ladislav Zísler.

I zde si lyžaři letos za skipasy připlatí. Navýšení permanentek se pohybuje od tří do pěti procent.

Na Železnorudsku budou mít letos návštěvníci k dispozici také areál Samoty, Alpalouku a v provozu bude i lanovka na Pancíř.

autoři: en , jik
Spustit audio