Malotřídka v Radčicích má za sebou restart školního roku

18. listopad 2020 19:00

Jelikož jsou v ZŠ v Radčicích smíšené třídy, platí pro návrat žáků do školy výjimky. Do lavic zasedli žáci z první, druhé, ale i třetí třídy. Čtvrtý a pátý ročník se dál bude učit na dálku pomocí počítačů.

ZŠ v Plzni - Radčicích

Děti i učitelé, kteří se dnes po více než měsíci znovu posadili do lavic, musí kvůli prevenci šíření koronaviru dodržovat přísná hygienická opatření. Paní asistentka změří všem dětem při příchodu teplotu, děti mají roušky, desinfikují si ruce a ve třídách se častěji větrá.

Všech 12 žáků malotřídky v Radčicích dorazilo do školy po více než měsíční pauze. „Výuka přes počítač mi nevadila, ale u tabule je to daleko lepší. Děti jsou pozornější, více je to baví," sdělila paní učitelka Jaroslava Klečková. Dětem doma chyběli kamarádi ale i jejich oblíbené předměty a na návrat do školy se velice těšily.

ZŠ v Plzni - Radčicích

Prvňáčci budou opakovat hlavně čtení

Rodičům přišla domácí výuka jako trestání jich samotných i dětí. Dětem po měsíční pauze dělá největší problém udržet pozornost a být v klidu. Škola má nyní přizpůsobený rozvrh a u prvňáků se chce zaměřit hlavně na čtení. Se známkováním se začne pozvolna.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio