Mezi chlazenou rybou a rybou čerstvou je rozdíl

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Chlazená ryba
0:00
/
0:00

Nejlepší, co si můžete dopřát na gril, je ryba čerstvá. Nadpoloviční většina ryb, která se prodává v malobchodě, jsou ale ryby chlazené a to neznamená, že jsou čerstvé. 

"Ryby chlazené jsou řízeně rozmrazené, to znamená v nízkých teplotách. Pak se prodávají. Nejčerstvější ryba je opravdu ta, kterou jste si koupili třeba na sádkách," vysvětluje Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni na Borech a šéfkuchař Gourmet klubu Bezejmenná. Nabízí i další zajímavosti třeba o lososovi. A přidává rady na grilování ryb.

S Tomášem Syslem z Institutu zdravého bydlení se zaměřujeme na pronájem nemovitostí a bytů a také na práva a povinnosti pronajímatele i nájemce.

Od Michala Zbráše, prodejce a servisního technika zahradní techniky v Plzni Na Roudné dostanete návod, jak se postarat o naše zahradní pomocníky před koncem sezóny.

Kde se zarybňovalo a kde můžete v západních Čechách chytit mírové ryby se dozvíte od Petra Dimitrova, technika Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.  

autoři: Jiří Šobr , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio