Mladí sportovci z Plzeňského kraje bojují na zimní Olympiádě dětí a mládeže

25. leden 2023 07:20, aktualizováno

Desítky mladých sportovců z Plzeňského kraje soutěží na zimní Olympiádě dětí a mládeže v Královehradeckém kraji. Účastníci mají před sebou poslední necelé dva dny her a už teď víme, že bez medailí se domů nevrátí.

Ostudu zástupci Plzeňského kraje rozhodně nedělají. V deseti disciplínách soutěží zhruba 70 mladých sportovců, které doprovází asi třicítka trenérů. Daří se například ve snowboardingu, na svahu zazářil Daniel Tobias Volopich, který získal stříbro v paralelním obřím slalomu i ve slopestylu. „Ve slalomu se mi vedlo myslím velmi dobře na to, že to není moje disciplína. S umístěním ve slopestylu jsem, vzhledem k tomu, že ten je mojí hlavní disciplínou, počítal,“ prozradil.

Daniela čeká ještě snowboardcross. Nutno dodat, že má nadání pro sport v genech. Jeho starší sestra Vanessa získala ve stejných disciplínách na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2020 dvě zlaté medaile a nyní reprezentuje Českou republiku na Evropském olympijském festivalu mládeže v Itálii.

Vedoucím olympijské výpravy z Plzeňského kraje je letos Petr Mašinda. Ten je s dosavadními výsledky sportovců spokojen. „S prázdnou domů rozhodně nepojedeme. Podařilo se nám získat zatím osm medailí – tři zlaté, tři stříbrné a dvě bronzové.“ Nyní bude s napětím sledovat především hokejový tým, který zatím vyhrál téměř všechny zápasy v rámci skupiny a má „našlápnuto“ na postup do semifinále. Aktuální průběh olympiády lze sledovat na webu www.olympijskytym.cz.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio