Most v Kročehlavské ulici v Kladně čeká příští týden bourání. Řidiči, cestující tudy do Prahy, se musí připravit na komplikace

5. březen 2019 17:29

Pro auta se od příštího týdne uzavře výpadovka z Kladna v Kročehlavské ulici. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde zbourá most, který je ve špatném stavu, a postaví místo něj nový. Mimo provoz tak bude silnice první třídy mezi Kladnem a Buštěhradem, kudy míří řidiči na chomutovskou dálnici D7 a dále do Prahy. Podle mluvčí kladenské radnice Štěpánky Filipové začne uzavírka platit 12. března.

Nynější most bude odstraněn a ŘSD nechá postavit nový založený na pilotech, s nosnou konstrukcí ze železobetonu a masivními krajními opěrami. Investice přesáhne 30 milionů korun. Smlouvu s dodavatelem prací uzavřelo ŘSD v únoru. „Zprůjezdnění mostu je plánováno do konce letošního roku, práce pod mostem pak mohou pokračovat dál, to záleží na počasí,“ potvrdil Českému rozhlasu Region mluvčí ŘSD Jan Rýdl

Špatný stav mostu se ukázal při průzkumu v roce 2013, termín na zahájení rekonstrukce byl doporučen nejpozději do roku 2018. Místo řidiči objedou přes minulý rok opravenou Pražskou ulici.

Kladeňáky letos čeká řada dalčích uzavírek. Pokačuje tam mimo jiné rekonstrukce krajských silnic v Doberské ulici a v ulici Milady Horákové.

autoři: ČTK , Redakce stanice Region-střední Čechy
Spustit audio