Multikino má vyrůst v  plzeňském obchodním centru Olympia

První západočeské multikino s osmi sály pro 1519 diváků chce otevřít do Vánoc Obchodní centrum Olympia. Provozovat ho bude společnost CineStar. Multiplex má také přitáhnout nové investory na devítihektarovou volnou plochu v Plzni-Černicích, podél dálnice Praha-Rozvadov. Stavba přijde vlastníka centra ING Real Estate zhruba na 200 milionů korun. Další desítky milionů korun investuje do techniky a interiérů multiplexu firma CineStar, za níž stojí německý kapitál.

Podle ředitele CineStaru Jana Bradáče bude cena standardního vstupného na premiéry 129 korun. Pro děti, studenty a v "levném pondělí" 89 a 99 korun. V Plzni se současná cena lístků do čtyř kin pohybuje od 100 do 150 korun. Počítá se s návštěvností mezi 350.000 až 400.000 lidmi ročně.

Kino

Nejmenší sál bude mít kapacitu 80 až 90 lidí, největší 350 míst. V případě velkého zájmu lze propojit až pět sálů na promítání jednoho filmu. CineStar chce nabízet až pět projekcí denně, celkem 20 filmů týdně. Podíl českých filmů by měl být 15 až 20 procent, kina by měla nabízet i lahůdky pro náročnější diváky.

Multikino, které vznikne jako přístavba k obchodnímu komplexu nad parkovištěm, bude v provozu denně od 14:00 do 24:00, o víkendu od 10:00. Jde o první etapu zábavní části nákupního komplexu Olympia, jež se ihned poté dále rozšíří - pravděpodobně o diskotéku, bowling a kulečníky.

Kino
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio