Multimediální služby u prvních stanic v multiplexu Sachsen K12A

30. březen 2023

Telekomunikační společnost Media Broadcast aktivovala u prvních dvou stanic doplňkové služby v rozhlasové síti Sachsen K12A, která byla spuštěna v pondělí 27. března. Jedná se konkrétně o Oldie Antenne a 89.0 RTL. Redakce portálu Digitální rádio monitoruje v Praze tuto síť díky saskému vysílači Löbau – Schafberg.

U stanic Oldie Antenne a 89.0 RTL byla hned v prvních hodinách provozu sítě aktivovaná slideshow, tedy doplňkové obrazové informace. V případě oldies programu mediální skupiny Antenne Bayern jsou kromě dalších prvků vysílány i přebaly právě hraných skladeb. Oldie Antenne v tomto směru navazuje na propracovaný vizuál, se kterým pracuje právě Antenne Bayern. Vysílány jsou i informace v podobě interpreta, názvu písničky apod.

Druhou stanicí, která následovala s nasazením slideshow, je 89.0 RTL mediální skupiny Funkhaus Halle. Provozovatel stanice využívá tento grafický prvek například k prezentaci svých moderátorů, mobilní aplikace apod. Vizuální informace o právě hraných skladbách k dispozici nejsou. V DAB+ multiplexu Sachsen K12A je aktuálně šířených devět stanic, na spuštění čekají ještě další dva programy. Do budoucna síť umožní i šíření dalších.

autor: lukpo
Spustit audio

Související