Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb

22. září 2022

Mušle jsou tradiční surovinou přímořských států, kterou čím dál častěji zařazují do svých menu i české restaurace. Ostýcháte si je objednat, i když na ně máte chuť? Obáváte o jejich čerstvost a také správnou úpravu? Abychom prolomili toto dogma, požádali jsme o rozhovor šéfkuchaře významné hotelové restaurace Ondřeje Korába.

autoři: Pavlína Kyselová , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.