Muž z Kroměřížska ohrožoval cyklistku nožem, hrozí mu deset let vězení. Chtěl jí ukrást kolo

27. květen 2019 11:41

Incident se stal v nočních hodinách na jedné z křižovatek v centru Kroměříže v polovině května. Ženě se podařilo muži vysmeknout a ujet. Policie jej vypátrala za tři dny.

Kriminalisté obvinili dvaadvacetiletého muže z Kroměřížska z loupeže. Muž podle policie v polovině května ohrožoval kuchyňským nožem dvaačtyřicetiletou cyklistku, které chtěl sebrat jízdní kolo. Agresorovi hrozí v případě odsouzení až desetileté vězení. Informovala o tom kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Incident se stal v nočních hodinách na jedné z křižovatek v centru Kroměříže. "Mladík ženě vstoupil do jízdní dráhy, a donutil ji tak zastavit. Levou rukou chytil řídítka kola a v druhé držel nůž, kterým výhrůžně mával před jejím tělem. Chtěl její kolo, tvrdil, že je jeho. Cyklistka mu ho odmítla dát s tím, že kolo je její a ať klidně zavolá policii. Když začal telefonovat svému známému, žena této situace využila, vysmekla se mu a ujela," uvedla mluvčí.

Na základě popisu osoby a dalších zjištěných skutečností se policii podařilo během tří následujících dní pachatele vypátrat a usvědčit. Muž se podle Kyšnerové pod tíhou důkazů ke svému protiprávnímu jednání přiznal.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související