Muzikanti chtějí pomoci své fanynce, uspořádali Stream tour

27. listopad 2020 15:00

Cimbálová muzika Milana Broučka má už od svého vzniku jednu sympatickou fanynku, ta teď ale potřebuje pomoci. Trpí totiž zákeřnou chorobou ALS. A díky benefičním koncertům můžete Míše Červenkové pomoci i vy.

Cimbálová muzika Milana Broučka se věnuje nejen folkloru, ale díky své multižánrovosti si získala široké spektrum posluchačů. „Již od doby vzniku CMMB je naší fanynkou sympatická a veselá žena, Míša Červenková. Ještě před rokem se těšila dobrému zdraví, ale postupně kvůli zákeřné nemoci ALS (amyotrofická laterální skleróza) přišla o hlas,“ vysvětlil Milan Brouček.

Koncert za důstojný život s ALS

Míša Červenková

Nemoc způsobuje také postupné ochabnutí svalů. Je tedy dost pravděpodobné, že paní Červenková bude brzy upoutána na vozík. Muzikanti jí chtějí pomoci. Uspořádali proto sérii benefičních koncertů. Ty bude živě vysílat internetová televize Mall.TV, a to vždy v pondělí večer: 7., 14. a 21. prosince vždy od 19 hodin.

Společně s cimbálovou kapelou vystoupí na druhém koncertu písničkář Pavel Helan a hostem třetího koncertu bude sopranistka Michell Katrak. Všichni umělci se vzdali nároku na honorář a výtěžek z něj použije paní Červenková na nákup invalidního vozíku a bezbariérovou úpravu domácnosti.

„Paní Červenková je i přes veškeré životní neduhy stále usměvavá. Když jí to momentální zdravotní stav umožňoval, nenechala si naše koncerty ujít, a my často vídali její úsměv na tváři. V této době je nutné ji podpořit nejen finančně, ale hlavně psychicky. A naše hudba je to, co ji stoprocentně potěší,“ dodala cimbalistka Vlaďka Křenková.

Pokud si tedy chcete vychutnat skvělý koncert a ještě pomoci dobré myšlence, sledujte facebookovou událost Cimbálové kapely Milana Broučka. Veřejná sbírka, kde můžete podpořit paní Červenkovou, je na portálu Donio.

autor: Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio