Na Božkovském ostrově v Plzni je nové zázemí pro sportovce

16. září 2020 14:35

Návštěvníci areálu na Božkovském ostrově v Plzni mají po letech k dispozici moderní zázemí. Nabízí nejen veřejné toalety, ale také prostory pro pořádání různých akcí.

Nové sociální zařízení, prostor pro pořádání akcí a také zázemí pro strážníky. To vše nabízí nově otevřená budova v oblíbeném volnočasovém areálu na Božkovském ostrově v Plzni. Postavit ji nechal druhý plzeňský obvod a teď už slouží veřejnosti.

Na brusle zajde na oblíbené sportoviště třeba paní Eva. „Chodím sem jednou týdně, když má syn trénink boxu, o nových toaletách jsem nevěděla, ale je dobře, že tu jsou,“ ocenila. Také Honza měl z novinky radost. „Chodíme sem i s dětmi a nové toalety jsou lepší než ten chemický záchod,“ popsal.

Veřejné toalety jsou zdarma

„Nechceme, aby lidé chodili na chemický záchod, tak jsme zbudovali sociální zázemí, je to bezplatné a bezbariérové,“ vysvětlila Hana Strnadová ze správy areálu Božkovského ostrova. Podle ní je v budově také zázemí pro správce ostrova a zasedací místnost, kam se vejde kolem 30 lidí. „Zájemci by tady mohli například uspořádat oslavu,“ plánovala.

Jak řekl místostarosta 2. obvodu Jan Fluxa, podle dohody s městskou policí může zázemí a toalety využít také pochůzkový strážník. Nová budova přišla na 10 milionů korun, v plánu je ještě upravit travnaté hřiště, mělo by být hotové příští rok na jaře.

autoři: Karolína Sedláková , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio