Na Čerchov a v příhraničí přepraví autobusy i cyklisty

15. květen 2012

Na nejvyšší horu Českého lesa, na Čerchov, se i letos můžete vydat autobusem. Stejným dopravním prostředkem však můžete putovat už také mezi Domažlicemi, Waldmünchenem a Furth im Waldem.

Další novinkou je fakt, že autobus na přání přepraví také jízdní kola - sedm bicyklů bez problémů, větší počet je ale už třeba nahlásit a domluvit se předem. Poprvé začne tento spoj fungovat 2. června a pendlovat o každém víkendu by pak měl až do 30. září, služba je nabízena i o státních svátcích. Po cestě je řada zastávek, kde se dá vystoupit a vyrazit značenými stezkami.


Celý projekt je společným dílem české a bavorské strany. U sousedů se na něm podílí města Furth im Wald a Waldmünchen, u nás pak Svazek obcí Domažlicko spolu s Babylonem, Domažlicemi a Klenčím. Finančně přispívá také Plzeňský kraj.

Jízdní řád i mapka se zastávkami autobusu a vyznačenými cyklotrasami a cyklostezkami bude k mání v informačních centrech zmíněných obcí do konce května. Součástí prospektu je také upozornění na nejvýznamnější události v regionu (Chodské slavnosti, folklorní červencový festival v Klenčí s názvem Výhledy. Na německé straně pak stojí za zmínku divadelní představení Pandur Trenk před branami Waldmünchenu, které se koná od poloviny července do poloviny srpna) , tipy na výlety a otevírací doba Kurzovy věže.

autor: Sylva Heidlerová
Spustit audio