Na cyklisty v rámci kampaně Do práce na kole čeká snídaně

23. květen 2017

Celý květen již popáté v Plzni probíhá kampaň Do práce na kole. Akce má lidi motivovat k šetrnějšímu a zdravějšímu způsobu dopravy ve městě. Do letošního ročníku se zapojilo přes 600 účastníků na kolech a koloběžkách, a jako odměna je pro ně na zítra nachystaná cyklosnídaně.

Koordinátorem akce je spolek Plzeň na kole, který si pro všechny účastníky přichystal cyklosnídani. Ta se uskuteční ve středu 24. května od 6 do 8:30 u Papírenské lávky přes řeku Radbuzu. Jedinou podmínkou, jak dobrou snídani dostat je, mít na sobě soutěžní triko a samozřejmě přijet na kole či koloběžce. Připraveno je sladké i slané občerstvení, teplý čaj či káva nebo domácí limonáda. Všichni účastníci si mohou vzájemně vyměnit poznatky a zážitky či se přímo s organizátory podělit o postřehy nebo připomínky týkající se městské cyklistiky v Plzni.

„Cyklosnídani připravujeme pro všechny odvážné cyklisty, koloběžkáře a všechny účastníky kampaně Do práce na kole již potřetí. Má sloužit jako povzbuzení do dalšího ježdění a jako poděkování za jejich úsilí a nadšení. Doufáme, že na vlastní pohon se v Plzni bude nejen do práce nebo školy, ale i za sportem a zábavou přemisťovat stále více lidí,“ řekl Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole.


Podrobné informace o kampani Do práce na kole v Plzni najdou zájemci na těchto internetových stránkách.

Kampaň provázela celá řada doprovodných akcí. Kromě snídaně pro cyklisty, si budou moc účastníci na kolech zajet ještě 31. května na Kafe na triko do některé ze zapojených kaváren, jako je Družstevní kavárna Inkognito, Moving Café a Městská plovárna. Podmínkou je opět být oblečený do trika letošní kampaně.

Kampaň Do práce na kole končí 31. května. Vyhlášení výsledků proběhne 7. června v areálu Depo 2015 v Plzni, a bude ho provázet pestrý doprovodný program. Závěrečná akce je zdarma a je otevřena všem zájemcům, včetně těch, kteří se cyklistické akce neúčastnili.

autoři: lum , jik
Spustit audio