Na Hracholuskách zdraží některé služby, včetně jízdenky na výletní parník

16. květen 2022 18:59, aktualizováno

S nástupem pěkného počasí ožívají břehy přehrady Hracholusky na Plzeňsku a Tachovsku. Provozovatelé kempů vyhlížejí novou sezonu, uplynulé dvě ovlivnila pandemie.

Transkemp Hracholusky

Jak se vyrovnat s proměnlivým počtem hostů a jak efektivně měnit plány investic. To byly výzvy provozovatelů kempů během posledních dvou let, ovlivněných covidem. Na různá vylepšení nerezignovali, naopak rekreanty i letos čekají novinky. „V tomto roce investujeme do dětského hřiště, hotové bude asi za dva týdny,“ sliboval provozovatel Transkempu Ondřej Švamberk. Dodal, že velkou investicí byla technická kontrola výletního parníku a nákup automatického defibrilátoru.

„I když nás vlna covidu zasáhla, měli jsme alespoň čas rekonstruovat a vylepšovat úroveň vybavení. Investovali jsme například do 36 nových antén na wifi připojení,“ uvedl provozovatel kempu Keramika Vladimír Čech. „Nejčastějším požadavkem hostů byl kolotoč pro děti,“ objasnil další investici.

Kemp Keramika Hracholusky

Do ohřevu většího množství teplé vody ve sprchách, ale i do dalších vylepšení investovali v dalším z hracholuských kempů Radost. Novinky vyjmenoval Oldřich Žáček z organizace, která kemp provozuje: „Máme novou pláž, navozili jsme sem pět kamionů písku, dále dvě maringotky, tři obytné přívěsy a vylepšujeme dětské hřiště.“ Vloni měli v kempu kratší sezonu, kvůli covidu trvala jen 119 dní, ale počasí přálo a zájem lidí byl velký.

Všechny tři oslovené kempy kvůli vyšším nákladům zdraží některé své služby. Především kvůli výrazně dražší naftě podraží letos i jízdenka na výletním parníku.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio