Na hřištích postižených tornádem se nedá trénovat. Mladé fotbalisty pozvaly Domažlice

21. červenec 2021 14:20, aktualizováno

Fotbalový klub Tělovýchovné jednoty Jiskra ve spolupráci s městem Domažlice pořádá pro vybrané děti z moravských obcí zasažených tornádem prázdninový kemp. Během dvou týdnů bude na umělé trávě na hřišti v Domažlicích trénovat 35 mladých fotbalistů z okresu Břeclav a Hodonín.

Mladí fotbalisté z moravských vesnic postižených tornádem nyní trénují na fotbalovém hřišti v Domažlicích. Organizátoři kempu tak chtějí odlehčit rodinám, které odklízejí následky neštěstí nebo opravují domy. „Urvalo nám to střechu, rozbilo okna a terasu, ale my jsme na tom ještě docela dobře než jiní z Moravské Nové Vsi,“ řekl mladý fotbalista Adam Zugar, který s opravami domu rodičům také pomáhal.

Děti jsou rády, že prázdninový kemp mohly navštívit. Nemusí na chvilku myslet na to, co se děje doma, v obci zničené tornádem, a mohou se svými kamarády trénovat. Fotbalová hřiště v zasažených moravských obcích jsou poničená nebo jsou zabraná pro demoliční práce a nedá se na nich trénovat.

„Ta přírodní katastrofa nás hrozně dojala a víme, že fotbal sbližuje. Mám velkou radost z toho, když vidím ty rozzářené oči dětí a tu radost, co mají ze stadionu a celého výletu,“ uvedl prezident Tělovýchovné jednoty Jiskra Domažlice Jaroslav Ticháček. Kromě pravidelných tréninků poznají mladí fotbalisté také krásy Chodska, seznámí se s historií oblasti a ochutnají výborné chodské koláče.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio