Na kluziště v Nýrsku lidé potřebují rezervaci. Všechny termíny jsou vždy obsazené

7. prosinec 2020 15:00, aktualizováno

Vlna uvolnění epidemiologických opatření umožňuje si jít zaplavat nebo zabruslit. Kvůli limitovanému počtu návštěvníků se ale na kluziště v Nýrsku zatím lidé dostanou jen po předchozí rezervaci.

Umělé kluziště v Nýrsku

Na kluzišti v Nýrsku se na ledě prohání skupina místních bruslařů. „Jsme šťastni, ze začátku to bylo trochu omezující, že se mohlo hrát jen tři na tři, ale teď jak se to povolilo, tak se můžeme konečně po dlouhé karanténě zabavit,“ popsal svou radost Marián Gender. Skupina hraje hokej pro zábavu za vesnice tzv. za rybníky a skládá se dokonce až ze tří generací.

Rezervační systém je otevřen na 14 dní dopředu

Parta chodí dvakrát v týdnu na hodinu bruslit a každý týden svou rezervaci obnovují. Podmínkou jsou dva hrací týmy jejichž počet čítá dvacet osob. „Kluziště nyní funguje na rezervační systém. Jsou tam pravidelné rezervace, které jsou pro místní a pak také dopolední volné rezervace,“ oznámila vedoucí sportoviště Lucie Grolmusová. O dopolední volné termíny nikdy nebyl příliš velký zájem. Nyní se ozývají uchazeči ze Stříbra, z Plzně ale také z Prahy se zájmem využít venkovní sportoviště, protože vnitřní stadiony jsou zavřené.

Pokud se změní opatření a bude povoleno více lidí na venkovních sportovištích, je i to Nýrské připraveno změnit provozní dobu i veřejné bruslení. Hodiny veřejného bruslení nyní nejsou zavedeny právě z důvodu omezeného počtu možných návštěvníků. „Těžko je představitelné, že při návštěvách, na které jsme byli zvyklí v minulých letech, jež se pohybovaly o víkendu mezi 150 až 200 návštěvníky, že bychom začali organizovat bruslení po 20 lidech,“ dodal starosta Nýrska Miloslav Rubáš.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio