Na Lochotíně nové šatny, na Slovanech nový tobogán. Plzeňské bazény se vylepšují

14. leden 2022 15:39, aktualizováno

V bazénu v Plzni na Lochotíně v současné době pokračují rozsáhlé stavební úpravy. Už na jaře se plavci dočkají nových sprch a toalet.

Plavecký bazén v Plzni na Lochotíně v současné době prochází velkou opravou. V plném proudu je tam rekonstrukce šaten. „Tato první etapa, po které budou v bazénu nové sprchy i toalety, bude hotová letos na jaře,“ potvrdil ředitel Plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora. Další opravy se podle něj budou týkat dětských šaten, které by měly být hotové do začátku dalšího školního roku. Provoz bazénu je i během oprav nepřerušen, návštěvníci ale musí využít vchod vyhřívaným tubusem přes takzvané letní šatny.

Vylepšení se dočká i velký plavecký zazén na Slovanech. „Letos tam proběhne výměna tubusu tobogánu, který je přes 15 let starý. Velká změna je také to, že je znovu otevřená restaurace s jedním z nejhezčích výhledů v Plzni,“ oznámil Kotora. Doplnil, že na stávající protiepidemická opatření si plavci zvykli. Návštěvnost je asi o jednu třetinu horší než před covidem. Denně do bazénu přijde zhruba 700 plavů, o víkendu si přijde zaplavat až tisícovka lidí denně.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio