Na Lochotíně začal fungovat zrekonstruovaný urgentní příjem

1. říjen 2019 07:20

Naplno dnes 1. října 2019 začal fungovat nově zrekonstruovaný urgentní příjem ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně. Úprava těchto prostor v pavilonu C stála zhruba 100 milionů korun.

Urgentní příjem bude v nepřetržitém provozu. Využívat ho můžou v naléhavých případech hlavně pacienti s interním, kardiologickým, chirurgickým a neurologickým onemocněním.

Součástí je také traumatologická ambulance. Multioborový tým sester a lékařů bude ošetřovat všechny osoby, které tam buď přijedou sami, nebo je přiveze Zdravotnická záchranná služba. Léčit se tam budou i nemocní v bezprostředním ohrožení života.

Pozor na nový vchod!

Na urgent se vstupuje vchodem C. Uvnitř na zemi je velká červená stopka a vpravo červený pultík. Nad ním je nápis Vyvolávací systém. Zde si každý navolí proč a s čím přišel a pokračuje dál. Velkou změnou je vchod. Všichni lidé, kteří potřebují akutní chirurgické ošetření, už nebudou chodit do chirurgické ambulance v blízkosti vchodu B – tento vchod je od dnešního dne zavřený. Pro všechny je nyní k dispozici společný vchod C.

Přístup do chirurgické ambulance v blízkosti vchodu B je pro akutní pacienty od 1.10. uzavřen

Na urgentním příjmu mají jednotlivé obory ambulance a také by tam měl fungovat praktický lékař. Provozy ale budou nabíhat postupně během několika týdnů. Zprovoznit by se měla i akutní lůžka, kde pacient může nějakou chvíli pobýt, než lékař rozhodne, že může jít domů, anebo že ho v nemocnici hospitalizují. Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín si od nového urgentního příjmu slibuje zkrácení čekací doby a v neposlední řadě i to, že pacient bude vyšetřován komplexněji než v minulosti.

autoři: Martina Klímová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio