Na mobilní očkovací tým čekala v Hostouni fronta zájemců

19. srpen 2021 15:35

Také do Hostouně na Domažlicku se ve čtvrtek vypravil mobilní očkovací tým z nemocnice v Domažlicích. Tamní obyvatelé si pro vakcínu mohli přicházet na místní radnici a zájem byl velký.

Mobilní očkovací týmy, které zřizují nemocnice Plzeňského kraje, pokračují v terénu s očkováním lidí proti koronaviru. Začaly s tím tento týden. Objíždějí hlavně menší města a obce v příhraničí, kde je proočkovanost nižší než ve zbytku regionu. Mají tak usnadnit přístup k vakcíně proti covid-19 lidem, kteří to mají do očkovacích center daleko, nebo je odrazuje nutnost se dopředu registrovat.

Ve čtvrtek mobilní tým zavítal do Hostouně. Na zdravotníky před městským úřadem čekala ještě před začátkem očkování fronta zájemců. Během hodiny se nechalo naočkovat 26 lidí, kteří uvítali možnost, že nemusí nikam jezdit a mohou se na očkovat v místě bydliště. Zájemci si vybírali mezi jednorázovou vakcínou od společnosti Johnson & Johnson a dvoufázovou BioNTech, Pfizer.

Vakcinaci druhou dávkou dokončí tým v Hostouni 9. září

Na druhé dávky vakcíny přijede mobilní očkovací tým opět za pár týdnů. O příjezdu mobilního týmu budou občané informováni předem. „Budeme samozřejmě vítat i další občany, kteří by měli zájem přijet i na první dávky,“ doplnila zdravotnice Monika Hubáčková.

Během dne stihne mobilní tým na očkovat zájemce ve 3 až 4 obcích. „Vyjíždět do obcí budeme tak, jak je potřeba. Už tam máme opět nějakou poptávku ze strany obcí jak v okrese Domažlice, tak Tachov. Na příští týden tedy připravujeme další trasy,“ vysvětlil ředitel Domažlické nemocnice Petr Hubáček. Mobilní očkovací tým tak bude jezdit do obcí podle poptávky.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková
Spustit audio