Na plzeňském náměstí Republiky dnes začne promo show k letní Sportmanii

20. červenec 2017

V centru Plzně začne dnes oficiálně promo show k Letní SPORTMANII. Přímo na náměstí Republiky jsou od tohoto týdne až do půlky srpna netradiční sportovní atrakce. Slavnostní zahájení promo show na náměstí je dnes v půl jedné odpoledne.

Při promo show s názvem „Zamiř výš – vylez až na vrchol“ si mohou zájemci na náměstí Republiky například vyzkoušet osm metrů vysokou lezeckou stěnu, přejít přes takzvané slack lano a další atrakce. Akce bude v centru města měsíc. Je určená dětem i dospělým a je zdarma.

Cílem show je lákat na letní Sportmanii, která bude za obchodním centrem Plaza od 18. do 27. srpna.

„Hlavním záměrem je motivovat k aktivnímu zdravému životnímu stylu. Navíc od středy 26. července bude každý podvečer v 18 hodin startovat z plzeňského náměstí skupinový běh pod názvem Rozběháme Plzeň. Zapojit se bude moci každý bez ohledu na věk a výkonnost. Podmínkou účasti je zakoupení běžeckého trička SPORTMANIE Plzeň v hodnotě 100 korun, ve kterém pak závodníci poběží trasu vedenou centrem Plzně. Výtěžek z prodeje triček bude věnován Fakultní nemocnici Plzeň oddělení dětské onkologie. Závod vždy odstartuje osobnost spjatá s Plzní,“ řekl Filip Marian z plzeňského magistrátu.

Součástí srpnové letní Sportmanie budou například největší soustava trampolín v Česku, lanové a lezecké centrum, fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Nebudou chybět běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, přednášky o zdravém životním stylu, ranní cvičení a podobně. Vše zakončí sportovněji laděná show a koncert populární hudební skupiny.

autoři: lum , jik
Spustit audio