Na skončené technoparty u Čížkova je stále přes 1000 fanoušků

5. srpen 2019 10:00

Více než tisícovka účastníků technoparty zůstává stále na loukách u Čížkova na jižním Plzeňsku. Hudební produkce skončila v neděli 17:00, v noci na pondělí už nezněla hudba z aparatur, ale jen z radií fanoušků. Organizátoři už mají sbalenou techniku. Akce se obešla bez vážnějšího narušení pořádku, řekla policejní mluvčí Martina Korandová. Policie na místě zůstává, dokud všichni účastníci neodjedou.

„Provádíme na silnicích v okolí namátkové kontroly řidičů, jestli nejsou pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Musíme v Plzeňském kraji zajistit bezpečnost. Na místě stále zůstává 60 až 70 procent lidí (z původních až 2000 účastníků včetně cizinců),“ uvedla. Ti čekají, až vystřízliví. Policisté na akci rozdávali testery na alkohol. Na místě řešili v neděli přestupky v souvislosti s drogami a v dopravě. Lidé, kteří byli na technoparty pěšky, už odešli nebo si zavolali taxi, uvedla mluvčí. Podle ní bylo v noci v místě ticho.

Policisté, jichž byly v okolí místa desítky, hlídali od začátku akce až do dnešního dne všechny příjezdové cesty. „Během noci se nic mimořádného nestalo,“ řekla mluvčí. Zdravotníci pouze v neděli převezli do nemocnice mladou ženu s náhlou zdravotní indispozicí. V sobotu ošetřovali lehký úraz, reakci na požití psychotropní látky a alergickou reakci na bodnutí vosou.

Technoparty u Čížkova začala v pátek v noci. Na místo přijelo kolem 300 osobních a 300 nákladních aut. Před začátkem technoparty měli organizátoři problém s místem, protože se po příjezdu na původně domluvené pozemky u Prešína nedohodli s majiteli pozemků. Akci se ale nakonec podařilo uspořádat nedaleko původního místa na loukách ve směru od Přešína, kilometr od Čížkova.

zdroj: ČTK
Spustit audio