Na Srní otevřeli nové multifunkční sportoviště. Lidé se tam mohou zahrát třeba tenis nebo golf

1. únor 2017

V dubnu zbourali starou uhelnu, v květnu se začalo stavět a dnes je v Srní na Šumavě k dispozici nová sportovní hala. Stojí na začátku obce jako součást jedné z budov hotelu Srní, přišla na 30 milionů korun a jsou v ní podmínky pro různé sporty od tenisu přes malou kopanou až po virtuální hry. Podobné sportoviště v regionu dlouhodobě chybělo a využívat ho mohou nejen turisté, ale i místní.

„Tady dříve bývala stará uhelna. Ta se zbourala a nová hala se postavila k budově, tak aby to zapadlo do celkového rázu krajiny. Když přijíždíte od Sušice, není budova ani vidět. Je příjemně schovaná a neruší okolní přírodu,“ říká ředitelka Blanka Hančová.

Hala je víceúčelová a lze ji využít ke hře badmintonu, tenisu, volejbalu. Dále na florbal, futsal a jiné míčové hry včetně košíkové. V čele dominuje obrovská lezecká stěna o rozloze 100 metrů čtverečných s výškou 7 metrů. Podle ředitelky Hančové mohou stěnu využívat jak děti, tak zkušení lezci. Návštěvníci si mohou v areálu zapůjčit i veškeré lezecké vybavení.

V současné době je hodně diskutovaná bezpečnost sportovních hal, hlavně jejich střech a případného nebezpečí při velkém množství sněhu na nich. Střecha sportoviště na Srní je jištěná a navíc není rovná, ale má sklon. „V hale je betonové jištění. Určitě tady nenastane taková situace, jako se stala nedávno v České Třebové,“ vysvětlila Blanka Hančová.

Zábava i sport pro každého

K dalšímu multifunkčnímu využití sportoviště patří prostory pro m- squash, což je podle Hančové mladší bratr klasického squashe. K dispozici je i nově zařízený fitness s potřebným vybavením a běhacími pásy.

Sportoviště využilo i moderních technologií. Laserová střelnice a multisportovní simulátor Visual sports pobaví nejen děti, ale i dospělé. „ Zahrát si můžete přibližně deset druhů sportů. Například kriket, golf, hokej, dají se tam střílet i zoombies a mnoho dalších. V případě nepříznivého počasí si zde využití najdou skutečně všichni,“ dodala ředitelka Hančová.

Areál může volně využít každý. Potřebné informace najdete na webu hotelu Srní nebo stačí zavolat na recepci, kde vám sdělí všechny podrobnosti ohledně provozu. Návštěvníkům je k dispozici pracovník, který je zavede na dané sportoviště, popřípadě zapůjčí potřebné vybavení.

Nová sportovní hala je otevřená každý den.

autor: en
Spustit audio