Napij se a pomáhej! To je moto nové sbírkové akce

29. květen 2017

Pokud se člověk napije, obvykle pomáhá sám sobě - zkrátka uhasí žízeň. Ode dneška ale můžete pitím pramenité vody pomáhat i ostatním, a to v akci, kterou pořádá Diakonie Západ. Do 18 západočeských měst přinesou dobrovolníci čerstvou vodu z Šumavy. Pokud si jí zakoupíte, pomůžete hned několika dobrým věcem.

Více než 60 dobrovolníků, kteří budou mít na sobě trička s logem Voda pomáhá, průkazky a zapečetěné kasičky, bude lidem nabízet lahve s šumavskou pramenitou vodou. Během tří dnů jich rozdají přibližně 11 tisíc. Přáním Diakonie je vybrat přibližně 330 tisíc korun. Sbírková akce potrvá až do středy 31. května, a to vždy mezi 9 a 17 hodinou.

Peníze poputují na podporu projektů takzvaně na vodě. Jednak na svoz zdravotně a mentálně postižených klientů z jejich domovů do zařízení Diakonie, přispějí na speciální plavecký kurz Chobotničky pro děti z pěstounských rodin nebo třeba na nákup speciální autosedačky pro děti s těžkým kombinovaným postižením ze Stacionáře Človíček.

Dobrá voda, pocit i výhra

Dárci získají nejen kvalitní vodu, ale zároveň mohou vyhrát týdenní pobyt pro celou rodinu na přehradě Hracholusky. Soutěž se jmenuje „Pošleme Tě k vodě!“. Podmínkou je vyplnění soutěžního kupónu na letáčku, který dárce získá od dobrovolníků k lahvi s vodou. Kupón po vyplnění je možné vhodit do kasičky, anebo se zaregistrovat on-line. Výherci budou zveřejněni 8. června na slavnostním vyhlášení sbírky s názvem Den vody, které proběhne ve Smetanových sadech v Plzni.

Dnes můžete na dobrovolníky s šumavskou vodou narazit v Plzni, Klatovech, Přešticích, Starém Plzenci a v Blovicích. Zítra, tedy v úterý 30. května to budou znovu Plzeň, pak Rokycany, Dobřany, Cheb a Mariánské Lázně. Poslední den akce, tedy ve středu, zamíří kampaň do Domažlic, Kdyně, Horšovského Týna, Staňkova, Sušice, Horažďovic, Nýrska, Sokolova a Karlových Varů.

autor: jik
Spustit audio