Národní park Šumava zve na rodinné výukové programy

21. červen 2019 15:35

Správa Národního parku Šumava připravila nové programy pro rodiče s dětmi. Během nich se poučí, pobaví a hlavně stráví čas společně.

Přijít, vidět, pohrát si a něco se dozvědět. Tak by se daly jednoduše popsat nové zábavně-vzdělávací programy Národního parku Šumava. Teď jsou jejich hlavními aktéry školáci, o prázdninách to budou rodiny s dětmi. „Každý týden Správa Národního parku Šumava organizuje v návštěvnickém centru Kvilda nebo Srní výukový program pro rodiny s dětmi, jsou určené pro všechny věkové kategorie a podmínkou je účast rodičů i dětí,“ informovala vedoucí center Martina Kučerová.

„Chceme, aby si to rodiče prožili s dětmi, protože se od dětí učí bezprostřednosti a úžasu. Děti zase mají radost, když jsou rodiče s nimi a pomáhají jim v plnění úkolů. Je to učení se hrou, ne jako ve škole. Děti běhají, máme také specifické pomůcky, které vyrábí naše truhlárna,“ popsala.

I vlci se učí lovit hrou

Podle pracovníků návštěvnického centra se i vlci od rodičů učí lovit hrou. „Když přijedou lidé do Srní, tak kromě toho, že uvidí vlky, tak zažijí spousty zážitků. Nejlepší poznávání je venku,“ soudí lektorka Martina Maunová. Programy si nejvíc užijí děti od pěti let, není nutné se na ně hlásit předem a jejich termíny naleznou zájemci na webových stránkách parku.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio