Návštěvníci si prohlédli muzeum Českého rozhlasu Plzeň

3. červen 2019

V rámci muzejní noci otevřel své dveře veřejnosti také Český rozhlas Plzeň. Pro zájemce byly připraveny dva prohlídkové okruhy, jeden vedl lidi po prostoru rozhlasového muzea, druhý pak otevřel dveře různých studií a rozhlasových prostor. 

Kdo se vydal na oba okruhy, strávil v budově rozhlasu minimálně hodinu a půl, tak dlouho trvá, než se prostory obejdou. Průvodci, stylově v pyžamu, byli vedoucí programu, Petr Handl, editor vysílání Jan Čubr a také Ondřej Krejčík a Martin Pytlík. Na prvních sto příchozích čekala sladká odměna v podobě domácích rozhlasových perníčků. Návštěvníkům čekání na prohlídku zpříjemnily dvě dětské skupiny Na Skok a Bez Názvu, ze střediska volného času Radovánek, které sklidily velký úspěch.

Během Muzejní noci jsme živě vysílali studio Kontakt 20:00-21:00. Hostem byl hudebník a skladatel Jaroslav Krček. Moderoval Vladimír Šťovíček.

Na muzejní večer přišlo více než dvě stovky zájemců, mezi nimi byl také stálý posluchač rozhlasu  Miroslav Vrba z Plzně. „Český rozhlas Plzeň já poslouchám pravidelně, tak jsem chtěl vidět i to zázemí. Pro mě to byla zajímavá procházka budovou, měl jsem radost, že můžu sledovat i živé vysílání s Vláďou Šťovíčkem. Průvodci o všem poutavě vyprávěli, šlo jim to na jedničku s hvězdičkou,“ usmíval se Vrba.

Z obce Dolany přijeli Helena Kovaříková a František Bouc. „Slyšeli jsme v rádiu reklamu na dnešní muzejní noc, tak jsme se rozhodli, že se přijedeme podívat. A jsem spokojeni, stálo to za to. Hodně nás upoutaly staré přijímače, nějaké dokonce ještě i vlastníme. No, je to taková nostalgie, vidět to muzeum, jak se dříve vysílalo. Dnes je to jednodušší. My jsme stálí posluchači, máme rádi reportáže o různých místech a také někdy využíváme tržiště,“ uvedli dolanští obyvatelé.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.