Nejdek koupil pozemky s kempem u vodní nádrže Lesík

22. červenec 2020 08:30

Kemp i pozemky pod ním koupilo u vodní nádrže Lesík město Nejdek. Chce zachovat možnost rekreace, kterou blízké okolí především v závěru léta nenabízí.

Oblíbeným místem pro koupání i rekreaci pro obyvatele Nejdku i jeho okolí je nedaleká vodní nádrž Lesík. Jedná se o přírodní koupaliště s travnatými plážemi. Přímo u nádrže se nachází také kemp se sociálním zázemím a občerstvením.

„Rozhodnutí bylo nasnadě. Město je vlastníkem vodní nádrže od roku 2015, takže nám přišlo strategicky výhodné, když bude město vlastnit další pozemky v blízkosti nádrže. Kemp má u nás dlouhou tradici a trochu panovala oprávněná obava, že pozemky koupí soukromý investor, přijdeme o přístup k vodě a především, že lidé přijdou o možnost rekreace. Na červnovém zastupitelstvu jsme odsouhlasili nákup těch pozemků,“ popsala hlavní důvody místostarostka Nejdku Pavlína Schwarzová.

V současné době město kemp pronajímá předchozímu nájemci. Podle místostarostky se ho nedotkla ani žádná omezení v souvislosti se změnou vlastníka. V nejbližší době radnice nechystá ani větší změny v provozu. „Pro město je to opravdu novinka. Je to do budoucna určitě otázka řady jednání. Jde nám především o to zachovat možnost rekreace pro místní i návštěvníky. Do příští sezony musíme ale stanovit přesné podmínky provozování kempu,“ dodala Schwarzová.

Kemp i pozemky Nejdek koupil za 2,5 milionu korun od soukromého majitele.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio