Nejlepší dětští zpěváci lidových písní z Čech se utkali v zemském kole soutěže „Zpěváček 2019“

17. červen 2019

Koncem května proběhlo v Karlových Varech zemské kolo soutěže „Zpěváček 2019“, ve kterém se utkali nejlepší dětští zpěváci lidových písní z různých koutů Čech. Jejich pěvecké výkony byly obdivuhodné, poslechněte si nejlepší z nich!

Celkem 18 mladých zpěváků lidových písní soutěžilo 25. května v karlovarském hotelu Imperial o postup do celostátního kola soutěže „Zpěváček 2019“. Jednalo se o vítěze regionálních kol, kteří do zemského kola soutěže postoupili z 6 zúčastněných regionů – Plzeňska, Karlovarska, Horácka, Jižních Čech, severních Čech a středních Čech. Většinou se jednalo o členy dětských folklorních souborů, řada mladých zpěváků se ale hudbě a zpěvu věnuje i na základní umělecké škole.

Všechny mladé zpěváčky na zemském kole soutěže bravurně a pod vedením dirigenta Dalibora Bárty doprovázel Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje složený z mladých a talentovaných muzikantů, kteří  mají k lidové hudbě  také blízko.  Výkony jednotlivých zpěváčků hodnotila odborná porota a  pro postup do celostátního kola v Brně nakonec doporučila 10 zpěváčků.

Zlatý zpěváček ze Sezimova Ústí

Titul „Zlatý zpěváček“ si ze zemského kola soutěže odvezla Vendula Šmejkalová ze Sezimova Ústí, druhé místo obsadila Magdalena Jarolímková z Telče, třetí místo Viktorie Opatrná z Jihlavy. Do celostátního kola dále postoupili Ondřej Tolar ze Stříbra, Eliška Studničková a Sabina Pourová z Jablonce nad Nisou, Anežka Pincová z Mrákova, Pavlína Oláhová z Klášterce nad Ohří, Veronika Janatová z Prahy a Zdeněk Štengl ze Kdyně.  

Studio Českého rozhlasu Plzeň pro „Zpěváčky 2019“ otevřené!

Několik úspěšných zpěváčků bylo navíc pozváno do Českého rozhlasu Plzeň, kde si budou moci vyzkoušet práci v nahrávacím studiu a jejich soutěžní písnička se následně stane součástí archivu Českého rozhlasu.  Všichni zpěváčci si zaslouží velký obdiv za vystoupení, které na zemském kole předvedli. Poděkování patří nejen rodičům, učitelům a vedoucím, kteří mladé zpěváky na soutěž připravili, ale i členům karlovarského folklorního souboru Dyleň, kteří zemské kolo soutěže organizačně zajišťovali. Celostátní kolo soutěže proběhne 22. června v Brně.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.