Některé rodiny s dětmi ruší vodácké výpravy na Berounku. Hladina vody je vysoká

7. červenec 2021 13:30, aktualizováno

Díky dešťům jsou hladiny řek dostatečně vysoko, někde možná až příliš. Zájem vodáků je podle některých provozovatelů půjčoven lodí podobný jako v minulých letech a ti opravdoví nadšenci se vydávají na řeku Berounku u Plzně i v deštivém počasí.

Vodáci na Berounce

Vody v řece Berounce je hodně a někteří vodáci jsou s tímto stavem nadmíru spokojeni. Sjíždění řeky na lodích si užívají i za deštivého počasí. Jiné vodáky zase vysoký stav vody odrazuje. O prodlouženém víkendu měly tak některé půjčovny lodí zaplněnou kapacitu jen z 80 procent. V závislosti na počasí v těchto dnech provozovatelé půjčoven objednávky často přijímají a zase je ruší.

„Počasí nám dává zabrat. Běžně už na konci května nejsou na začátek prázdnin žádné volné lodě a tentokrát je bylo ještě před 14 dny možné objednat,“ potvrdila pracovnice půjčovny lodí Renata Neumannová.

Berounka u Dolanského mostu

Dříve lidé objednávali lodě prostřednictvím telefonátů a mailů. Nyní zájemci vše vyřeší během pár minut vyplněním dotazníku na internetu. Vodáci by také neměli zapomínat na bezpečnost. „Všem doporučujeme vesty. Když z lodi vypadnete, tak vás to v první chvíli ochrání,“ doplnila majitelka půjčovny lodí v Plzni na Bílé Hoře Zdeňka Sikytová.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio